Goirlese handbalclub bakt 1400 bollen op oudejaarsdag

De gelegenheidsoliebollenbakkers van GHV bleven op oudejaarsdag tot middernacht wakker, maar vraag niet hoe. Die dag bakten ze gezamenlijk namelijk een enorm aantal oliebollen. Liefst 1400 met liefde bereide lekkernijen rolden over de toonbank. Goed voor veel smullende dorpsgenoten en een mooie aanvulling van de clubkas.

Voor het derde jaar bakte de bakkersploeg van GHV afgelopen oudjaar oliebollen. “Het idee is vrij eenvoudig”, duidt Susanne de Wit van de commissie commerciële zaken van de club. “Iedereen kon online oliebollen bestellen en die op oudejaarsdag komen ophalen bij De Wissel. De volledige opbrengst is voor GHV.”

Precies duizend bestelde bollen

Het liep dit jaar harder dan Femke Bol, bergafwaarts met de wind in de rug. Op de laatste besteldag gaf de teller 990 bestelde oliebollen aan. Luuk Dinjens, A-speler en ook lid van de bakselectie, wilde er graag een rond getal van maken en bestelde er in blessuretijd nog een tiental. Dat het aantal uiteindelijk opliep tot 1400, komt omdat er ook nog gebakken werd voor de vrije verkoop, onze sponsoren, de nieuwjaarsbijeenkomst na het Oliebollenmixtoernooi op 4 januari én voor de geocachers die hun oudejaarstocht startten en eindigden bij de thuishaven van GHV. Hun mooiste schat van de dag kregen ze op een presenteerblaadje, optioneel met poedersuiker op hun bol (niet Femke).

Uitgeteld

De oliebollengekte aan de Schietberg zorgde voor een hectische slotdag van 2024, vertelt Susanne. “We hadden van tevoren gerekend op hooguit de helft van dit aantal. Uitgaande van dat aantal, zou ’s morgens om zeven uur starten op tijd zijn. Nu zijn we met zijn allen om half vijf ’s nachts begonnen. Het was stevig doorwerken, maar de Top 2000 en de gezelligheid hielpen ons erdoorheen. En het idee dat we iets goeds voor de club deden, natuurlijk. We waren na onze dienst allemaal uitgeteld, maar hadden nog nét genoeg puf om in de laatste minuut van het jaar af te tellen, een glaasje champagne te drinken en onze tanden te zetten in een oliebol. Ze smaakten voortreffelijk, al zeg ik het zelf.”

Rest de vraag waarom de actie dit jaar zo’n hit was.

Susanne: “Ik durf het niet met zekerheid te beweren, maar we hebben flink wat reclame gemaakt en ik denk ook zeker dat de berichtgeving in het Goirles Belang geholpen heeft. Voorlopig kan ik geen oliebol meer zien, maar tegen het einde van 2025 vast weer wél. Ik kan alvast verklappen dat we dan wéér gaan bakken!”