Deze bijeenkomst op maandag 13 mei is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning, nieuwe inzichten of voor een hart onder de riem.

Het boek Borderline de baas geschreven door Koos Krook staat centraal voor de lezing. Er komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien zij borderline persoonlijkheidsstoornis? Hoe voelt het om borderline te hebben? Wat kun je doen om iemand met borderline te steunen? Hoe kijken behandelaars naar borderline? Dit komt allemaal naar voren in zijn boek.

Koos Krook & Ellen Vorster

Ellen Vorster gaf samen met Koos Krook psycho- educatie aan naastbetrokkenen van mensen met borderline. Ook was zij een aantal jaren voorzitter van Labyrinth-in-Perspectief. Een familievereniging voor naastbetrokkenen van borderline en manische depressie. Ellen is ervaringsdeskundige als het gaat om omgaan met een familielid met borderline.

Pubquiz

Tijdens het 2de deel van de avond bieden Lenny Heuver en Natasja Kleinjan, Preventietrainers van GGz Breburg, een pubquiz rondom het thema borderline aan. Hierbij gaan we op een interactieve en luchtige manier dit onderwerp onder de aandacht brengen, omdat we het heel belangrijk vinden om psychische kwetsbaarheden bespreekbaar te maken.

Maandag 13 mei, aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

De Bibliotheek Goirle, Kloosterstraat 22.

Wij vragen geen entreeprijs, je mag wel je eigen bijdrage contant meebrengen en in het daarvoor bestemde bakje doen.

Ieder van ons is uniek, en dat geldt ook voor de manier waarop we denken. Stel je voor dat we allemaal hetzelfde dachten en dezelfde ideeën hadden. Dat zou toch een stuk minder interessant zijn! Net zoals onze uiterlijkheden verschillen, zo ook onze denkwijzen. Neurodiversiteit omvat een breed spectrum aan verschillende breinen, waaronder die van mensen met ADHD, dyslexie, autisme en meer. Vaak wordt de nadruk gelegd op de uitdagingen die hiermee gepaard gaan, maar wist je dat er ook ontzettend veel positieve aspecten zijn?