‘Als ik een wit wijntje drink bij mijn eten, is dat toch prima?’
Natúúrlijk is dat prima! Iedereen moet vooral eten en drinken waar je blij van wordt. Maar wellicht zijn er combinaties die ervoor zorgen dat de smaak van het gerecht nog beter tot zijn recht komt.
Wegens succes geprolongeerd houdt Restaurant RENZO in Goirle samen met sommelier Michael Daals weer een wijn- en spijsavond. Op een onderhoudende manier vertelt Michael over de wijze en de omstandigheden waarop wijnen gemaakt worden. Maar Michael laat ons vooral kennismaken met de invloed van wijn op onze gerechten. Een goede keuze van wijn laat het eten nog beter tot zijn recht komen. Omgekeerd kan een op zich mooie wijn toch een nadelige invloed hebben op de smaakbeleving.
Tijdens een vijf gangen proeverij vertelt Michael over de relatie tussen de wijn en het gerecht. Bij elke gang worden verschillende wijnen geserveerd en legt Michael uit wat het effect van de wijnen op de smaakbeleving zijn. Ook de minder goede combinaties komen aan bod waardoor het belang van een juiste keuze al proevend nog duidelijker wordt.
De wijn- en spijsavond wordt gehouden op woensdag 22 november en is een ideale avond uit voor iedereen die van een wijntje houdt en er net iets meer van wil weten. Gasten worden om 18:30 uur verwacht. Reserveren is mogelijk via de website www.restaurantrenzo.nl of telefonisch via nummer 06-50613343. Restaurant RENZO is te vinden aan de Tilburgseweg 32 in Goirle.