Na een succesvol NK Teams (jongens -15 Nederlands kampioen, jongens en meisjes -12 werden 3e van Nederland) was het nu tijd voor het NK -15 individueel. Team Coolen had zich met 11 Judoka’s gekwalificeerd voor het NK-15 in Hoogeveen wat plaatsvond op zaterdag 14 oktober 2023. Het ochtend blok was een druk programma voor de coaches van Team Coolen. Awisa Faraji kon helaas door een blessure niet deelnemen aan het NK waardoor Team Coolen nog 10 Judoka’s op de mat had staan. Als coaches waren Bastiaan Mulder, Bram Pulskens, Kiki Puts en Simon van Geffen aanwezig.

Er was veel (Team Coolen) publiek en de sfeer zat er meteen goed in. Ouders en Judoka’s gingen er volop voor! Jaimi-Lynn van de Wiel, Ravi Oerlemans en Noud Boere wisten helaas nog geen wedstrijd te winnen en waren na twee verliespartijen uitgeschakeld. Faith Jansen won twee wedstrijden in de categorie tot 52 kilogram maar werd vervolgens uitgeschakeld. Amel Sayed kwam uit in de klasse tot 48 kilogram en won 3 wedstrijden. Ze verloor uiteindelijk twee wedstrijden voordat ze naar de wedstrijd om het brons mocht.

Daan Gomersall en Ravi Oerlemans kwamen uit in de klasse tot 42 kilogram. Daan wist hier twee wedstrijden te winnen maar is helaas gestrand net voor het finale blok.

Tim Wannée (-46 kg) begon sterk, won vier wedstrijden maar verloor er één. Daarom mocht hij voor brons gaan judoën. Tim won van een jongen van Kenamju uit Haarlem en de eerste medaille was binnen!! Tim Wannée werd derde van Nederland!! Ook Tim Boekweit (-55 kg) was goed gestart. Ook hij verloor 1 wedstrijd, waardoor hij uiteindelijk ook om brons moest judoën. Helaas verloor Tim en eindigde hij net naast het podium (5e plaats).

Na de lunch mochten nog drie Judoka’s van Team Coolen de mat op. Een aantal judoka’s en ouders van het ochtend blok zijn gebleven om te supporten. In de middag zaten namelijk wel kanshebbers op een podiumplaats. Loki Sangiao Schreuders verloor twee wedstrijden en werd uitgeschakeld.

Lino Doms (-60kg) en Ties van Woensel (-66kg) waren de laatste van de dag. Lino en Ties bleven hun wedstrijden winnen en belandden beide in de finale. Voor beiden werd het dus sowieso GOUD of ZILVER. Helaas moesten de jongens op exact hetzelfde tijdstip hun finale Judoën waardoor het voor de coaches, publiek, overige Judoka’s en iedereen thuis op de livestream lastig te volgen was. Lino begon de finale sterk maar kwam in een houdgreep te liggen waar hij met geen mogelijkheid onderuit kon komen. Hij heeft gevochten als een leeuw maar 20 seconden zijn heel snel voorbij als je er graag onderuit wil komen!! Lino verloor de finale maar werd wel TWEEDE VAN NEDERLAND!

De finale van Ties werd gestreden tegen Jim van Gerven uit Limburg. Ties en Jim hadden de hele wedstrijd nodig om te bepalen wie de winnaar zou worden. Ties scoorde 40 seconden voor het einde van de wedstrijd Waza-Ari waardoor hij met een half punt voor stond. Er was nog ongeveer een halve minuut te gaan maar Ties had ook twee straffen. Bij defensief Judo zou hij zijn derde straf krijgen en zou hij de wedstrijd verliezen. Dit gebeurde niet waardoor Ties de wedstrijd won en KAMPIOEN VAN NEDERLAND werd.

Alle trainers en coaches van Team Coolen zijn super trots op het fantastische resultaat van de Judoka’s. Het is een enorme teamprestatie die alleen kan worden bereikt door met z’n allen kei hard te trainen.

De komende weken staan ook de jonge toppers van Team Coolen weer op de Tatami. Op 29 oktober is de FINALE van de Judo Cup Brabant bij Sporthal Den Donk in Oisterwijk. Hier maken de Judoka’s de opstap naar de moeilijkere toernooien in de regio. De Judoka’s die meedoen aan de Judo Cup Brabant krijgen dan hun prijs uitgereikt. Het toernooi vindt plaats tussen 09:00 uur en 13:00 uur.

Publiek is van harte welkom om de Judoka’s te komen aanmoedigen!