Met een onderbreking van drie jaren (o.a. door corona) organiseerde de Goirlese Handbal vereniging (GHV) op zondag 2 juli weer een recreatietoernooi. Aan dit toernooi deden 14 teams, bestaande uit vriendengroepen, familieleden, collega’s enz. mee. De winnaar van dit toernooi Team Bomba, mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

Sinds 1983, met uitzondering van de laatste 3 jaren, organiseert GHV op de zondag van de Goirlese kermis een recreatie toernooi. Dit jaar werd de draad weer opgepakt, maar dan een week later dan voorheen. Reden: Tijdens de kermis zijn er in Nederland veel festivals, waar potentiële toernooideelnemers graag naar toe gaan. Op hun verzoek werd dit jaar het recreatietoernooi een week later gehouden. In een team mogen tijdens dit toernooi maximaal 3 actieve handballers zitten. De overige spelers worden aangevuld met vrienden, familieleden enzovoort. Ook is de mix van jeugd en volwassenen, dames en heren toegestaan. Ieder team bedenkt ook een eigen naam. Zo kwamen we dit jaar tegen: ‘Bij elkaar geraapt zooitje’, ’t Drupke’’ en ‘Flamingools’. Om de wedstrijden te leiden, moest ieder team ook een scheidsrechter leveren. Der wedstrijden duurden 15 minuten en naast de wisselbeker waren er ook leuke prijzen te winnen bij de loterij.

Het toernooi

Door de 14 teams werden mooie wedstrijden gespeeld. Zo ontdekten meerdere niet handballers, dat zij ook wel wat talent hebben voor deze sport. De finale werd gespeeld tussen team Bomba en team Hoppie, Op het einde van deze spannende finale won team Bumba met 8-7. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen ’t Drupke en Wellenskes, werd met 8-6 gewonnen door ’t Drupke. De winnaars kregen uit handen van de voorzitter van GHV de wisselbeker en een lekker snoeppakket. Ook de winnaars van de 2e en 3e prijs kregen een snoeppakket. Verder reikte de voorzitter nog een vijftiental prijzen uit van de loterij.

De organisatoren van dit GHV recreatietoernooi waren tevreden. Veel enthousiaste deelnemers, goed weer en sportieve wedstrijden. Zij hopen dat volgend jaar weer iedereen meedoet aan dit recreatietoernooi en dat de winnaars dan hun wisselbeker verdedigen. Noteer alvast maar in de agenda: de eerste zondag (7/7) van juli in 2024.