Afgelopen zaterdagavond sloot Goirlenaar Erwin van Loon zijn roemruchte basketball carriëre af tijdens de basketballtopper tussen Biks Shots en BAL in de landelijke 1e divisie. Erwin speelde maar liefst 35 jaar basketball waarvan de laatste jaren bij Biks Shots, dat afgelopen seizoen de overstap maakte van de landelijke 2e divisie naar de landelijke 1e divisie (het op 1 na hoogste amateurniveau van Nederland). Erwin schoot hierbij regelmatig “de lichten uit” in de zaal. Zo scoorde hij dit seizoen 48 keer van achter de 3-punterlijn, waarmee hij zijn directe tegenstanders regelmatig radeloos maakte. In de recente uitwedstrijd bij Arnhem Eagles scoorde Erwin nog 19 punten, waarvan 5 rake 3-punters.

In de laatste wedstrijd van het seizoen speelde Erwin afgelopen zaterdag met Biks Shots tegen BAL uit Weert om de (gedeelde) derde plaats in de 1e divisie veilig te stellen. Nadat BAL, met diverse voormalige eredivisiespelers en oud-internationals in de gelederen, een sterke start maakte (11-21) kon Biks Shots in het 2e kwart weer aanhaken en zelfs een kleine voorsprong nemen (44-35 bij rust). In het 3e kwart hield Biks Shots deze voorsprong nagenoeg stabiel (67-59). In het 4e kwart bedroeg de voorsprong zelfs even 16 punten, waarna BAL nog een eindsprint inzette. Maar Biks Shots speelde de wedstrijd volwassen uit stelde de overwinning en de gedeelde 3e plek zeker.

De laatste score van Biks Shots was, het kon niet mooier, een rake 3-punter van Erwin waarmee hij voor de laatste keer “de lichten uit schoot”. Met een publiekswissel onder luid applaus van het team, de tegenstanders en het publiek als beloning. Niet onvermeld mag blijven dat Erwin zijn basketball enthousiasme en skills wekelijks overdraagt aan de jeugd in Goirle op elke donderdagavond in de Frankenhal. Wil jij ook eens ervaren hoe leuk dit is, check dan even Sjors Sportief of de website van Biks Shots. Biks Shots is ook maatschappelijk actief met het Be A STAR scholenprogramma waarbij sportieve normen en waarden worden gestimuleerd en pestgedrag en uitsluiting wordt tegengegaan door inzet van (top)basketballers, waaronder dus Erwin.